Port de Soller

Hello! Het is nu al een maand geleden sinds mijn laatste blogbericht, en geloof me: het is nogal druk geweest: vakantie in Port de Soller (Mallorca), de avondschool die van start is gegaan, solliciteren,… (by the way: ik heb de job! Meer hierover lees je in mijn volgende post)

Port de Soller

Dus om te beginnen bij het begin: ik had van in het begin van dit jaar een vakantie geboekt in Port de Soller, niks speciaals, gewoon 5 dagen echt relaxen en lekker eten. En dat heb ik dus ook gedaan. Op dag 2 heb ik 3 uur (3 UUR!) aan het zwembad gelegen, op dag 4 heb ik er 2 uur liggen bakken en braden. Ik ben dit echt niet gewoon en normaal heb ik mijn vakanties liever iets actiever, maar dat maak ik dan wel goed bij men volgende vakantie.

Bruno Deneyer in Port de Soller

Palma de Mallorca

Dag 3 was de meest actieve dag. Toen heb ik eerst de tram van Port de Soller naar Soller genomen, daar snel overgestapt op de ferrocarril de Sóller en zo naar Palma gereisd. Eén van de absolute toppers in Palma de Mallorca is de Mercat de l’Olivar, een overdekte markt waar je groente, fruit, vis, vlees in overvloed aantreft. En net zoals in de Mercat de la Boqueria in Barcelona, kan je hier aan de kraampjes ook tapas eten. Oh my god! Wat heb ik hier lekker gegeten, ik heb oesters geproefd zoals nog nooit tervoren.De Ferrocarril de Soller
Daarna nog wat doorheen de stad gewandeld, pintje gedronken en in de late namiddag nam ik de bus terug naar Port de Soller.

Vertraging… Niet 1, 2, maar 10 uur!

Op de laatste dag had ik een vrij vroege terugvlucht: om 9u. Dus vroeg opstaan, vroege pick-up aan het hotel en om 6.30u stond ik aan de check-in. Daar kreeg ik te horen dat de vlucht ‘een beetje’ vertraging had, namelijk 10 uur! Wel nu, dit was de beste en leukste vertraging die ik ooit heb opgelopen. Ere wie ere toekomt: Neckermann heeft dit echt heel netjes opgelost. In plaats van ons aan ons lot over te laten in de luchthaven van Palma, hadden ze 3 bussen ingelegd om alle passagiers te verdelen over 3 hotels in de buurt van de luchthaven, zodat we daar nog van onze laatste dagje Mallorca konden genieten. En nu komt het…

“Ik ken dit hier….”

Ik stap de eerste de beste bus op naar ik-weet-niet-welk-hotel. De bus zet ons af, ik loop de inkomhal van het hotel binnen, ik zie de receptie – loop wat verder – zie de bar, het zwembad, overdekt terras… en ik dacht in mezelf: “Ik ken dit hier…” Ik was toevallig in hetzelfde hotel beland waar ik exact 16 jaar geleden met mijn ex-vriendin op vakantie was (op het moment van 9/11 trouwens). Ik herkende zelfs de barman nog en herinnerde me zijn naam nog, Moises!

Kortom: mijn laatste dag was, dankzij de 10 uur vertraging, uiteindelijke de meest memorable, emotionele, verrassende en boeiende dag van heel mijn vakantie in Port de Soller 🙂